CentOS 6 Ono ndek SINGO

12 Jul 2011

CentOS jik tas ae woro-woro rilis 6.0 sing paling anyar.  CentOS iki termasuk Distribusi Linux kelas Enterprise  tekok sumber bebas sing dikekno nang wong akeh keturunan e RedHat EL. CentOS 6.0 iki akeh sing berubah teko rilis sakdurung e. CentOS 6.0 iki anyar sak jero-jeroan e, soal e wis digawe nggawe sistem sing anyar pisan.

Fitur sing anyar ndik Centos 6:

Filesystem & Storage:

  • ext4 bakal dadi filesystem gawanan e,
  • LVM sing wis iso support mergable snapshots.

Network:

  • iSCSI ndukung gawe  root and /boot partitions

Kernel:

  • Updated ‘tickless’ kernel – save power,
  • Cgroups support untuk resource allocation amongst process group.

Web and applications:

  • Apache 2.2
  • MySQL 5.1.47
  • PostgreSQL 8.4.4
  • Memcached 1.4.4
  • Ruby 1.8.7
  • PHP 5.3.2
  • Tomcat 6 / OpenJDK 6

 

Sumber : www.beritateknologi.com

Monggo download file ISO ne ndik SINGO  —-iki sam—-