Ulasane Knoppix

15 Jul 2011

Knoppix iku distro linux turunan e Debian. Knoppix didistribusikno lewat Live CD. Nggae Live CD, kadit butuh install pas nggawene. Kadit ono sing butuh diinstall nang harddisk atas e gawe nyoba macem-macem perangkat kanul gawanan e. Aplikasi-aplikasi gawanane Knoppix koyok OpenOffice.org, Abiword, Gimp, Konqueror,Firefox, Apache, PHP, MySQL, karo sik kanyab sing lainne.

Sedurunge umak gawe Knoppix, umak minimal kudu duwe Hardware sak enggak e  CPU Intel sing ndukung  (i486 atau lebih tinggi), 32 MB RAM gawe mode ireng putih (teks), utowo 96 MB gawe mode grafik sing gawe KDE (sak enggak e 128 MB RAM ayas sarankan gawe aplikasi office), CD-ROM drive jelas gawe boot, utowo floppy sing iso boot karostandar CD-ROM (IDE/ATAPI utowo SCSI), standar kartu grafik SVGA sing kompatibel, standar mouse serial utowo PS/2 utowo mouse USB kompatibel IMPS/2.

Gawe mulai CD, atur BIOS komputer umak ayapus boot langsung oket CD. Lebokno CD nan njero drive-e, terus uripi (utowo restart) komputer. Lek komputer umak kadit ono fasilitas iki, umak kudu gawe utas boot disk. Umak iso gawe disk iki oket image ndik Knoppix/boot.img  ndik njero CD

 

Rembus :

http://www.knoppix.net/wiki/Main_Page
http://www.knoppix.net/wiki/Indonesian_General_FAQ